#atd2015 blog 2: Lekker bekken. Over titels die je dwingen om te komen

Nee, het gaat niet over vis, maar over aansprekende titels. Want zeg nou zelf: wie wil nu niet fabulous video’s maken en bovendien fast and affordable? Of trainen als een Rockstar. Of meedoen met de Brainboogie, met 10 tips. Amerikanen zijn meesters in lekker bekkende titels.

Titels die maken dat je moet komen..

Titels die maken dat je moet komen..

En of dat niet genoeg is, zit in de beschrijving van de workshop vaak een zinnetje in de trant van: wees er snel bij, want vorig jaar was er geen plek meer.
Ik probeer de laatste tijd mijn eigen trainingen ook aantrekkelijker titels mee te geven, en het werkt. Mijn deelnemers worden enthousiaster, maar ik ook :).

Ook de presentatie kun je veel doen. Namelijk starten met een ingewikkeld schema, of met een poesje. Wat mijn verstand ook zegt, mijn brein stuurt me automatisch richting poesje en ik voel de klauwen al een beetje. Mits je het poesje goed kunt koppelen aan je inhoud, is dit dus een hele krachtige manier om de aandacht vast te houden.

Waar kijk je eerder naar?

Waar kijk je eerder naar?

Nog een aardigheidje van de ATD (of is het een valkuil voor mensen zoals ik die slecht kunnen kiezen?): veel sprekers stellen hun presentatie beschikbaar. Zo kan ik over de schouder meekijken van de spreker en besluiten welke presentaties uitnodigen voor een vervolg en welke niet. Of dat ik stiekem toch meer sessies volg dan ik fysiek aan zou kunnen.

Degenen die de sessie houden waarmee ik deze blog begon, hebben daar iets op gevonden: geen slides voor Jan en alleman, maar wel tipsheets en jobaids. Tja en die wil ik natuurlijk ook niet missen!