Overtuigend presenteren

Overtuigend presenteren

Stoomtraining voor overtuigende presentaties voor mensen met ervaring met presenteren
Je bent gewend om presentaties te houden en hebt geen last van spreekangst. Inhoudelijk weet je van de hoed en de rand. Toch valt het resultaat van de presentatie soms tegen, bijvoorbeeld omdat het publiek niet reageert. Of iemand stelt een vraag die maar zijdelings met de presentatie te maken heeft en leidt de aandacht af. En tot slot zou je je presentaties meer glans willen geven.

Voor wie?

Voor iedereen die ervaring heeft met presenteren en in korte tijd zijn of haar presentaties effectiever wil maken.

Resultaat

Na afloop van de trainingben je in staat om de principes van overtuigend presenteren toe te passen. Daarnaast weet je hoe je contact kunt maken en interactie met het publiek kunt bewerkstelligen en in goede banen leiden. Hierdoor zul je met meer gemak groter rendement uit je presentaties halen.

Programma

  • Sterk starten
  • Contact maken en houden
  • Boeien en binden: tips om de aandacht vast te houden
  • Tips om te overtuigen
  • Pro’s en contra’s van Powerpoint en andere hulpmiddelen
  • Omgaan met weerstand en lastige vragen
  • Oogsten: het geleerde direct toepassen in de eigen presentatie

Werkwijze

Vooraf bereid je een pakkende opening voor een (bestaande) presentatie voor. Tijdens de training laat je zien hoe je sterk kunt starten. Verder gebruik je je eigen presentatie als werkmateriaal. Tijdens deze dag krijg je verder allerlei praktijkoefeningen om de aandacht van je publiek te winnen en te houden en om je presentatie met verve te houden. Je leert verder overtuigender presenteren en om te gaan met lastige situaties zoals niet relevante vragen uit het publiek.