Inspirerende bijeenkomsten organiseren

Werken en leren, het is een prachtige combinatie. Maar ja, als collega ben je geen docent. Voor je het weet ben je veel tijd kwijt met het voorbereiden van een bijeenkomst. Want vakmanschap in jouw expertise is nog niet automatisch ‘didactisch’ meesterschap.

2014-Bijeenkomst-VWI-300x199

Hoe kun je als collega nou een bijeenkomst organiseren waar je deelnemers actief participeren en gemotiveerd zijn hun talent in te zetten? En wat is een goede balans tussen informatie geven en ontvangen?

Je krijgt je een template om effectieve bijeenkomsten te ontwerpen. Daarnaast krijg je de laatste informatie over ‘breinvriendelijk presenteren’ zodat je weet wat je wel en juist beter niet kunt doen.

Met duidelijke en aansprekende voorbeelden ervaar je zelf hoe je schijnbaar moeiteloos kunt inspelen op de wensen van nu, zonder jezelf geweld aan te doen maar met een focus op output. Mogelijk ontdek je bovendien waarom sommige bijeenkomsten zo succesvol waren en andere helaas niet.

Doel en resultaat

Na afloop van de training kunnen de deelnemers:

  • aangeven uit welke onderdelen een goed opgebouwde bijeenkomst bestaat en deze toepassen in hun praktijk via het aangereikte template.
  • zeven breinprincipes herkennen op basis van de bijbehorende kenmerken. Ze weten waar hun sterke en ontwikkelpunten zijn gekoppeld aan breinvriendelijk presenteren.
  • vijf categorieën werkvormen onderscheiden.
  • het geleerde toepassen in hun praktijk, waardoor zij inspirerende bijeenkomsten kunnen organiseren en ontwerpen.

Deze training wordt gekoppeld aan minimaal 2 begeleide thema-intervisies.
Bureau 5 voor 9 heeft een unieke benadering waarbij een inhoudelijk thema gecombineerd wordt met de intervisie. Hierdoor worden de intervisiebijeenkomsten effectiever en interessanter voor de deelnemers. Elke bijeenkomst beslaat 3 ½ uur.

IMG_1079