Mindmappen

Mindmappen

Mindmappen; informatie slimmer verwerken en onthouden (derde druk 2019), Titia van der Ploeg.

Let op, de eerdere drukken zijn gepubliceerd door uitgeverij THEMA, de derde is uitgegeven in eigen beheer. Je kunt dit boek/deze minicursus alleen rechtstreeks via Bureau 5 voor 9 bestellen.

De prijs is € 19,95 inclusief verzenden. Hier kun je bestellen.

Wanneer is mindmappen voor jou interessant?

 • Als je overzicht wilt krijgen in een grote hoeveelheid informatie
 • Als je veel tijd wilt besparen
 • Als je je aantekeningen ook later wilt begrijpen
 • Als je belangrijke informatie makkelijker wilt onthouden
 • Als je ideeën wilt inventariseren
 • Als je een presentatie wilt voorbereiden
 • Als je beter wilt beslissen
 • Als je een boek helder wilt samenvatten

Bestel nu!

Over mindmappen

Download de Recensie Mindmappen uit het tijdschrift Loopbaanvisie: recensie mindmappen in loopbaanvisie

Lees de recensie van Constant Coolsma, tekstschrijver: “Het is meer dan vijftig jaar geleden dat in een bus van de HTM in Den Haag een bosje folders hing. Er stond een plattegrondje op van een autobus en een van een personenauto. De boodschap werd snel duidelijk: die auto nam voor maximaal vier passagiers in verhouding beduidend meer plaats in dan de bus met maximaal 64 passagiers. Nooit ben ik dat plaatje daarna vergeten. En het is nog vaak aanleiding voor me om een volle bus voorrang te geven, ook als dat formeel niet nodig is.
Het boek van Titia van der Ploeg over Mindmapping is gebaseerd op het nog te vaak veronachtzaamde feit dat een afbeelding meestal veel beter en langer blijft hangen in ons geheugen dan woorden. In een tijd waarin heel veel mensen steeds meer problemen hebben te onthouden wat er allemaal op hen afkomt, is het heel nuttig je ervan te laten overtuigen dat een tekeningetje je vaak kan helpen orde in chaos te scheppen en het resultaat beter te onthouden. Bovendien overtuigt de schrijfster je daarvan op zo’n aanstekelijke manier dat je mindmapping nooit meer gaat vergeten.”

Oefeningen

Heb je het boek gekocht en wil je meer oefenen?

 • Samenvatten: Let’s get digital. Bekijk het filmpje en maak een mindmap. Het filmpje gaat over 10 manieren om digitale middelen in trainingen toe te passen en duurt ongeveer 11 minuten.
 • Samenvatten tekst (21 pagina’s). Maak een mindmap van de volgende tekst over begeleidings- en adviesgesprekken. Download hier de Oefening samenvatten
 • Meer oefeningen volgen!

Wil je feedback op je mindmap van de auteur? Stuur je mindmap naar titia@5voor9.com. Misschien wordt jouw mindmap de voorbeelduitwerking voor anderen.

De smaak te pakken maar nog niet de handigheid?

Volg de eendaagse training Mindmappen en verbaas jezelf en je omgeving! Je kunt deze in company volgen.