Titia van der Ploeg

Benieuwd naar de mens achter Bureau 5 voor 9? Op deze pagina vertel ik meer over mezelf. Je kunt ook klikken op de infographic, en vervolgens op de linkjes daarin naar keuze.

Mijn persoonlijke waarden zijn:

  • speelsheid
  • vrijheid
  • vertrouwen
  • avontuur en
  • ambitie.

Deze waarden vind je terug in al mijn activiteiten. Als deelnemer in mijn trainingen mag je verwachten dat je een leuke tijd hebt, waarin je zelf op diverse momenten keuze krijgt zodat je kunt leren op een manier die bij je past. Ik geef vertrouwen en organiseer vertrouwen, omdat je in een veilige omgeving beter leert. Maar je zult ook worden uitgedaagd via bijzondere werkvormen. Door mijn ambitie als kernwaarde zul je merken dat elke werkvorm – hoe speels of avontuurlijk ook- bijdraagt aan concrete resultaten. Een energizer om een ‘middagdip’ te bestrijden is wat mij betreft een ontwerpfout in de training. Bij mij zal er altijd een nuttige component deel uitmaken van de oefening of werkvorm. Steeds meer werk ik met internationale groepen en ik vind het geweldig om mensen uit alle delen van de wereld te mogen trainen. De voertaal bij deze trainingen is Engels.

Ik ben gespecialiseerd in het opleiden van trainers en hbo-docenten. Voor hen maakte ik ook de trainerstool Aan het werk met Actiekaarten. Inmiddels is de tweede druk van mijn boek Mindmappen verschenen, slimmer informatie verwerken en onthouden. Training 2.0 is mijn nieuwste boek met de IMPACT-methode waarmee je van elke training een succes maakt. Trots ben ik op de titel Trainer van het Jaar. Wil je weten wat de jury schreef? Lees dan het juryrapport.

Een overzicht van mijn boeken vind je op Managementboek.

Mini cv

Geboren in 1964 te Rotterdam, werd ik Titia genoemd, ofwel ‘de blijde’. En inderdaad, ik ben een goedgehumeurd persoon. Iemand die denkt in kansen en mogelijkheden en die geniet van het leven. Maar ook iemand die niet wegloopt als het spannend wordt. Mijn communicatiebureau heb ik in 1994 opgericht, naast mijn toenmalige functie als docent bij de School voor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Daarvoor werkte ik een aantal jaren bij Grootverbruik Ahold. Ik ben afgestudeerd als landschapsarchitect en communicatietrainer aan de Wageningen Universiteit. Mijn liefde voor de natuur is groot, en je zult dat ook merken in de trainingen (keuze locaties, metaforen, beelden uit de natuur, naar buiten als het even kan etc.) Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, adviseren en mindfulness. Verder ben ik co-auteur van drie boeken: over bladen maken, vergaderen en tweegesprekken voeren. En schrijf ik ook zelf boeken over Mindmappen en Training 2.0. Voor iedereen die met groepen werkt heb ik onderwijs ontwikkeld, variërend van korte workshops tot complete opleidingen. De nieuwste is een module om als trainer digitaal vaardiger te worden. Ik heb diverse grote events georganiseerd en interactieve lezingen en workshops gegeven over ambitie en impact. Internationaal heb ik trainingen verzorgd voor de Nike University in o.a. China en de Verenigde staten. Voor het ISBW ontwikkelde ik samen met Pieternel Dijkstra de geaccrediteerde bachelor Toegepaste Psychologie.