Praktijksessies

Door drukke werkzaamheden, staat er momenteel geen strategiesessie gepland. Dat neemt niet weg dat ik opensta voor initiatieven. Hieronder lees je welke sessies we hebben gehouden. Elke keer was het weer een feest met collega's te sparren. Welk onderwerp lijkt jou interessant om aan deel te nemen? Het kan iets zijn waar je mee worstelt en waar je graag advies over wilt van collega's. Of misschien ben je gepassioneerd expert en wil je graag jouw kennis delen. Kortom, klim in de pen en laat het me weten.

Praktijksessie voor trainers

Trainen is vaak een wat eenzaam beroep. Trainers staan -als expert- veelal alleen voor een groep. Maar hoe doen andere trainers het en wat kunnen we (van) elkaar leren? In de praktijksessies vind je het antwoord! Regardz La Vie Utrecht en Bureau 5 voor 9 hebben verschillende praktijksessies voor trainers georganiseerd.  Aan de hand van een thema deelden trainers ervaringen en kregen tips die meteen bruikbaar zijn in de praktijk. 

Bureau 5 voor 9 en Regardz organiseren samen praktijksessies

Bureau 5 voor 9 en Regardz organiseren samen praktijksessies

--> 5 megatrends in leren
--> Van training naar traject
--> Trainerstress de baas
--> Samenwerkingsverbanden voor trainers
-->Praktijksessie internationaal trainen

Impressies en reacties

--> Van training naar traject
Wat doe jij om je deelnemers meer te geven dan een losse training?
Twee reacties:
.

Willeke-van-der-Steen-

Het was een goede sessie met elkaar. Fijn dat jij ons allen deze gelegenheid biedt! Het levert veel: delen en bespreken van inzichten, nieuwe ideeën en vooral energie. TOP, op deze manier is delen vermenigvuldigen.
Willeke van der Steen, Trainer & adviseur ECABO
.
.
francois janssen
Voordat ik deelnam aan de praktijksessie had ik wel verwacht dat het interactief zou worden. Hoe kan dat anders van de bedenkster van de actiekaarten met het motto “Maak trainen leuker dan de Gameboy”En interactief werd het, maar tot mijn verrassing zonder een enkele actiekaart te gebruiken. Met dank aan de mededeelnemers die allemaal een schat aan ervaring en kennis meebrachten. Wat ik ook niet had verwacht was de hoeveelheden kennis en praktische tips die niet alleen door Titia, maar ook door de andere deelnemers gedeeld werden. Ik heb nu maar liefst een lijst van 16 manieren om een training haar schaduw vooruit te laten werpen of achteraf te laten verdiepen. We gaan nu experimenteren welke daarvan voor ons geschikt zijn. Kortom, de investering zeker waard.
Francois Janssen, adviseur kennismanagement SNS Bank

-->Verslag Praktijksessie Trainerstress de baas?

Ook als je het vak van trainer onder de knie hebt, maak je wel eens een situatie mee waarin je echt niet weet wat je moet doen. Iets of iemand brengt je uit evenwicht en je valt uit je rol. Je apparatuur werkt niet, je deelnemers zijn afgeleid, je bent zelf verkouden. Waarvan raak jij in de stress? En hoe los jij dat op?  Wil je dit delen met collega’s?
We spraken over bronnen van trainerstress en hoe je die de baas wordt. Want je wilt op het moment supreme je deelnemers het allerbeste kunnen bieden van wat je te bieden hebt.

2013 praktijksessie internationaal trainen 2

--> Samenwerkingsverbanden voor trainers
Hoe kun je duurzame relaties aangaan met collega’s, partners (zoals leveranciers) en misschien zelfs met je concurrenten? Wat kun en wat wil je voor elkaar betekenen? Wat zijn randvoorwaarden, wat zijn valkuilen? Hoe zorg je ervoor dat samenwerking de verwachtingen waarmaakt? Kom naar deze praktijksessie en ik spreek graag met je over hoe je met samenwerking een WIN-WIN-WIN-situatie kunt creëren. Want slimme samenwerking (ofwel joint venture) is goed voor deelnemers, goed voor de partijen met wie je samenwerkt en uiteraard ook goed voor jou.

-->Praktijksessie internationaal trainen
We deelden onze blunders, wisselden tips uit en genoten van elkaars verhalen en expertise. Er werden ook driftig aantekeningen gemaakt, door ons allemaal.

Zo weten we nu:

  • dat je uitermate voorzichtig moet zijn met schoenen
  • hoe je (Westerse) deelnemers kunt motiveren met aardappels
  • dat een line-up op leeftijd of werkervaring in sommige landen een onverstandig idee is
  • dat je in Japan minutenlang een visitekaartje moet bestuderen
  • dat vliegtuigjes vouwen in Afrika geen vanzelfsprekendheid is
  • en nog veel meer..
  • Concrete tips: lees Awesome, lessen uit Amerika of Wat we kunnen leren van Chinezen

" Titia, ik waardeer het zeer dat je deze bijeenkomst mogelijk hebt gemaakt. Ik heb je leren kennen als een warm, humorvol, genereus en vakkundig trainer, moderator, learning delivery manager :). Wellicht tot ziens!" Heleen Brinkman, eigenaar Woman what's up?

Opzet praktijksessies

  • Workshopleider: Titia van der Ploeg
  • Tijdsduur: van 2 a 2 1/2 uur
  • Het aantal plaatsen is beperkt, zodat we echt met elkaar kunnen sparren.