Moeilijke gesprekken voeren

Leer hoe je meer invloed kunt uitoefenen

Je kent ze vast wel, gesprekken waar je als een berg tegenop ziet omdat je weet hoeveel weerstand je tegen gaat komen. Denk bijvoorbeeld aan die collega of klant die altijd steeds maar vragen blijft stellen. Tijdens zo’n gesprek ervaar je dat je tenen krommen, je voelt de irritatie, maar wat dan?

In deze training leer je hoe je meer grip kunt krijgen op lastige gesprekken. Vergroot je beïnvloedingsvaardigheid en merk dat gesprekken soepeler gaan.

Voor wie?

Voor alle medewerkers die weleens een lastig gesprek moeten voeren. Denk aan:

  • Functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • Een gesprek met een ontevreden klant/collega/bewoner
  • Selectiegesprekken
  • Slecht-nieuwsgesprekken
  • Feedbackgesprekken

Resultaat

Na afloop van deze training heb je gegarandeerd meer invloed op het verloop van lastige gesprekken, zoals gesprekken met (interne) klanten of een functioneringsgesprek met je leidinggevende. Je weet hoe je zo’n gesprek kunt voorbereiden en je durft te zeggen wat je op je hart hebt. Daarbij houd je rekening met de wensen van de ander. Het resultaat is een soepeler en inhoudelijk bevredigender gesprek, voor jou én je gesprekspartner.

Programma

Je leert mannelijke en vrouwelijke spreekstijlen en de beïnvloedingstheorie van Leary kennen en toepassen.

Met een acteur oefen je fictieve en je eigen situaties en situaties. Je leert om te gaan met emoties en effectief te sturen in het gesprek.

Je maakt een plan van aanpak, waarin je je voorbereidt op een lastig gesprek in het echt. Eventuele hindernissen ruimen we voortijdig op.