Maak me (niet) gek!

Effectief omgaan met emoties en frustraties op het werk

Dit is een basistraining die eigenlijk iedereen zou moeten volgen. Waarom? Omdat emoties heel waardevol zijn, maar je soms behoorlijk in de weg kunnen zitten. Van piekeren, irritaties, tot slapeloze nachten aan toe. In deze training maak je het onderscheid tussen helpende en belemmerende gedachten, en kies jij wat je ermee doet. Zo laat jij je niet gek maken!

Resultaat

Na afloop van deze training kun je zelf invloed uitoefenen op hoe je je wilt voelen en gedragen tijdens verschillende situaties. Je leert irrationele gedachten herkennen en je kunt hier effectievere gedachten tegenover zetten. Hierdoor voel je je rustiger in situaties die je normaliter behoorlijk van streek maken.

Programma

  • RET-methode. Dit staat voor Rationele Effectiviteitstraining
  • De rol van overtuigingen
  • Praktijksituaties beschrijven het ABC-model te beschrijven
  • Stappenplan helpende gedachten
  • Omgaan met emoties vanuit een ander perspectief

Werkwijze

De training start met een schriftelijke intake. Hierin geef je enkele situaties aan waarbij je emoties een sterke rol spelen. Voor de een is het een lastige presentatie, voor de ander een dominante collega en een derde ziet erg op tegen het schrijven van dat ingewikkelde projectplan. Tijdens de training gaan we op een speelse en confronterende manier met elkaar aan de slag. We werken daarnaast met het de waaier ‘RET op een rijtje’.