Hoe stilstaan je vooruit kan helpen

Daar stond ik dan, op 9 september, met een blos op de wangen. Slechts enkele dagen daarvoor was ik toegetreden tot het bestuur van de Nederlandse Orde van Beroepstrainers. Een hele eer!

Ik dacht even dat het daarbij zou blijven. Dat was niet het geval… 

Tijdens het NOBTRA event op 9 september werd namelijk ook nog eens bekend gemaakt dat ik na een pittig examen gecertificeerd ben als NOBTRA Mastertrainer. Er zijn maar heel weinig trainers in Nederland die deze titel mogen dragen.

Om geregistreerd te worden als NOBTRA Mastertrainer heb je een aantal strenge eisen. Je hebt minmaal 5 jaar ervaring en minimaal 400 dagen zelfstandige trainers-ervaring in de afgelopen 7 jaar nodig. Verder wordt gevraagd om een aantal referenties en moet je kunnen aantonen dat je continuïteit van aangeboden trainingen kunt waarborgen. 

Je kunt je vast voorstellen dat ik heel trots en blij ben op dat ik me de komende 4 jaar NOBTRA Mastertrainer mag noemen!

Afgelopen week heb ik gebruikt om dit succes te vieren, maar ook zeker om even stil te staan bij wat ik de afgelopen periode heb gedaan om zover te komen. Dat reflecteren doe ik wel vaker. Sterker nog, bijna wekelijks en elk kwartaal neem ik de tijd om een zakelijke reflectie te doen.

Misschien is dat wel het geheim achter mijn succes?

Zelf weet ik zeker dat de reflectie heeft bijgedragen aan mijn vooruitgang. Door te kijken naar wat frustratie heeft gegeven in de afgelopen periode, weet je wat je anders wilt doen. En door weer te kijken naar wat plezier gaf of wat goed liep, kun je je realiseren wat zeker moet blijven. Of waar misschien wel meer energie in gestoken mag worden.

Mijn Trainerstip van deze keer is ‘Stilstaan voor vooruitgaan’. Het klinkt simpel en dat is het ook, als je weet hoe je dat kunt aanpakken en … het ook doet.

Door vragen te stellen als waar je bang voor bent, wat je uitstelt of hoe je grootser kunt denken, ga je de echte verandering in gang brengen. Je kunt op basis van deze input doelen opschrijven die een beetje oncomfortabel voelen, maar die je bedrijf verder gaan helpen. Die zorgen voor een vastere stroom aan klanten of een grotere omzet bij bestaande klanten.

Op vrijdag 8 oktober (van 10:00-11:30 uur) heb je de mogelijkheid om zo’n zakelijke reflectie met mij te doorlopen. In de online training leer ik je welke vragen je jezelf kunt stellen. We gaan stilstaan bij wat er is geweest, om zo vooruitgang te realiseren. 

Je doet mee voor slechts € 25, een investering die je snel hebt terugverdiend als je je eerste doelen behaalt. Wil jij erbij zijn? Meld je hier aan.