Behind the scenes

Nog even en het is zover, na twee jaar voorbereiding en zweten in de studio komt er een training die je vanuit elke plek die jij kiest kunt volgen. Een online training, volgepakt met werkvormen, tips en trucs om van elke onderwijsactiviteit een feest te maken. Voor jou als trainer, en uiteraard ook voor je deelnemers.

De training is nu in de afwerkingsfase, oefeningen worden uitgeschreven, filmpjes ge-edit. En er is ook een logo gekozen. Tja deze haalde het dus niet, die is meer voor de liefhebber van geometrische vormen vrees ik.

Wat we ook nog moeten regelen, is de technische kant van zo’n leeromgeving. Want inhoud bedenken is mooi, maar hoe bied je het aan? Zoals je zelf gemerkt zult hebben, is de spanningsboog of concentratiespier  van de moderne mens aanzienlijk gekrompen. Zeker met informatie-overload en keuzestress moet je het je cursist niet te moeilijk maken. Vandaar dat het is opgeknipt in kleine brokjes, die stuk voor stuk goed te behappen zijn. Mijn projectpartner Pieter Joop en ik zijn daartoe naar een internettraining geweest, die gegeven werd door de nummer 1 op dit vlak, Peng Joon uit Maleisië.

Deze gesjeesde student die zijn studiebeurs in de UK verspeelde met gamen (World of Warcraft) geeft nu cursussen over de hele wereld en heeft miljoenen volgers. En hij heeft ons ongelooflijk veel informatie gegeven over dit onderwerp. Nu nog implementeren zoals dat zo mooi heet. Wordt vervolgd..

Pieter Joop, Peng Joon en Titia van der Ploeg

PS Met dit logo zijn we verder gegaan: