Hein Dop

Hein Dop is trainer, rollenspeler, docent en programmamaker. Hij studeerde regie en drama op de toneelschool Amsterdam en ontwikkelde zich daarna als acteur in zijn eigen studio. In New York studeerde hij ‘method acting’. Vijftien jaar geleden koos hij voor een loopbaan als rollenspeler in trainingssituaties. Hein houdt de samenwerking ‘licht’. Hij creëert vrolijkheid en veiligheid, geeft op een open en heldere manier terug wat er tijdens het werk gebeurt. Hij is specifiek en daarmee is iedere situatie persoonlijk. Hein psychologiseert niet, maar benoemt gedrag en maakt het hanteerbaar. Hij weet dat verandering in gedrag mogelijk is. Als je je gedrag bewust wordt, kan je keuzes maken. Tegelijk blijf je altijd wie je al bent.

“Wat mij boeit aan mijn vak is de mogelijkheid om in heel korte tijd heel diepgaand contact te maken met mensen. Het ontroert mij telkens weer , hoe open en van goede wil mensen zijn, als ze de juiste aandacht krijgen in een veilige situatie. Ik draag daar van harte aan bij en denk met mijn werk op een bescheiden manier mee te werken aan een wereld, waarin mensen beter naar elkaar kunnen opschieten.”

Hein en Titia leerden elkaar kennen op een training van de belastingdienst voor veldtoetsers. Zij voelden zich beide direct met elkaar op hun gemak. Na deze samenwerking heeft Titia Hein uitgenodigd om als rollenspeler mee te werken, o.a. aan een traject communicatie voor medewerkers van het Waterschap Rivierenland te Tiel en voor de NijmegenSchool.