Vliegtuigjes en aardappels: praktijksessie internationaal trainen

Daar zaten we dan op 18 december bij de eerste praktijksessie met als doel expertise te delen. Een groep mensen met veel ervaring in of belangstelling voor internationaal trainen, want dat was het onderwerp. We deelden onze blunders, wisselden tips uit en genoten van elkaars verhalen en expertise. Er werden ook driftig aantekeningen gemaakt, door ons allemaal.

Zo weten we nu:

  • dat je uitermate voorzichtig moet zijn met schoenen
  • hoe je (Westerse) deelnemers kunt motiveren met aardappels
  • dat een line-up op leeftijd of werkervaring in sommige landen een onverstandig idee is
  • dat je in Japan minutenlang een visitekaartje moet bestuderen
  • dat vliegtuigjes vouwen in Afrika geen vanzelfsprekendheid is
  • en nog veel meer..

Het bovenstaande klinkt mogelijk raadselachtig, als je meer wilt weten: schrijf een comment in het veld hieronder, dan stuur ik je de uitgewerkte aantekeningen. In eerdere blogs geef ik al concrete tips: Awesome! Lessen uit Amerika en in Wat we kunnen leren van Chinezen.
De algemene conclusie na deze bruisende sessie van 2 uur: zo’n sessie als deze moeten we vaker houden!
Daarom een vraag aan jullie: welk onderwerp lijkt je interessant om aan deel te nemen. Het kan iets zijn waar je mee worstelt en waar je graag advies over wilt van collega’s. Of misschien ben je gepassioneerd expert en wil je graag jouw kennis delen.

Kortom, klim in de pen en laat het me weten.

” Titia, ik waardeer het zeer dat je deze bijeenkomst mogelijk hebt gemaakt. Ik heb je leren kennen als een warm, humorvol, genereus en vakkundig trainer, moderator, learning delivery manager 🙂 . Wellicht tot ziens!”

Heleen Brinkman, eigenaar Woman what’s up?
foto-300x224