Let's get digital: een filmpje voor jou

Deze keer een blog in de vorm van een video.

Hou pen en papier bij de hand (ja, leve de oude media), want ik vertel je 10 manieren om digitale media te gebruiken om je training of les meer waarde te geven.

Je kunt heel simpel beginnen. Zo heb ik ontdekt dat Google op meer manieren te gebruiken is dan ik eerst dacht. En dat er ook alternatieve bronnen zijn om informatie te vinden.

Klik daarom nu op het filmpje. In minder dan een kwartier ben je bijgepraat. Neem daarna nog een uurtje om een of enkele van de genoemde digitale mogelijkheden verder te verkennen.

Zelf een dergelijk filmpje opnemen? Gewoon doen. Bijvoorbeeld met screencast via screenr of screenbird. Te moeilijk? Wat dacht je van gewoon via powerpoint?

Graag hoor ik je ervaringen en/of aanvullingen. Hieronder kun je je reactie geven en deze delen met collega’s. Delen via LinkdIn, Facebook etc. stel ik ook op prijs.

5 reacties

  1. Fenny de Bree op 19 oktober 2015 om 11:27

    Heel interessant…..ik gebruik vaak filmpjes tijdens mijn lessen via google ( op allerlei gebied ), leuk voor de afwisseling en mensen blijven geboeid tijdens de les ( verschillende werkvormen ). ‘k Heb nu toch weer ideeën opgedaan, zeer inspirerend ! Ga zeker e.e.a uitproberen….Dag Helma, leuk je te zien op deze site 🙂 en helemaal met je eens !



  2. Titia op 29 juni 2015 om 13:23

    Leuk om te lezen Astrid! Weet dat een paar mogelijkheden echt heel simpel zijn. 30 juni is er een gratis demo over leeromgeving van LearningStone in Utrecht. Misschien ook zo’n ei?



  3. Astrid de la Fuente op 29 juni 2015 om 11:41

    Wat een inspirerende tips, Titia. Inderdaad zeer toepasbaar. Ik ga er eens lekker op broeden en dan komt er zeker wat uit deze 10 eieren van Columbus!



  4. Titia op 27 mei 2015 om 13:46

    Dank je wel Bente! Ik merk dat het ook heel leuk kan zijn om alle mogelijkheden te verkennen. Heb nu alweer ideeën opgedaan om dit filmpje aantrekkelijker te maken. Maar ja, stap voor stap hè? Want als ik wacht op de perfecte versie, komt er niets. Ben jij al -een beetje- digitaal?



  5. Bente op 27 mei 2015 om 13:37

    Leuk om te zien hoe goed je bezig bent! Heel veel succes verder met alles.