Zoek de verschillen -kersteditie

Zie je de twee kerstmannetjes? Ik was aan het opruimen en dacht, wat moet ik met twee exact dezelfde kerstmannetjes? Tot ik ze beter ging bekijken en, ja echt, 10 verschillen ontdekte.

Zoek de 10 verschillen

Deelnemers verschillen van elkaar, altijd. Natuurlijk is het belangrijk je in te leven in de soort groep met wie je werkt: juristen, ICT’ers en verpleegkundigen hebben verschillende vaardigheden en interesses. En met Chinezen werk je mogelijk anders dan met Arabieren of Nederlanders. Maar bij nadere beschouwing is elk individu behoorlijk verschillend. Zoals ook eeneiige tweelingen naast hun overeenkomsten ook heel verschillend zijn.

Reden genoeg om hier op in te springen als trainer. Bied je al keuzeopdrachten aan? Dat wil zeggen, mogen je deelnemers bij jou op hetzelfde moment aan verschillende soorten opdrachten werken?

Als je je deelnemers verschillende dingen laat doen op hetzelfde moment, heb je misschien het idee dat het onbeheersbaar wordt en/of dat het jou als trainer veel extra werk oplevert. Wat ik heb gemerkt is dat ik juist beter overzicht krijg, Wat mij helpt is een duidelijke instructie over wat er mogelijk is. Ook geef ik een tijdslimiet, zodat iedereen weet wanneer de tijd verstreken is. Blijft over het meerwerk omdat je verschillende opdrachten aanbiedt.

Speciaal voor dit doel heb ik samen met Lia Bijkerk ‘Aan het werk met Actiekaarten!’ ontwikkeld. Een trainerstool met 64 werkvormen om jouw stof door de deelnemers op hun manier te laten verwerken.

Hoe zorg jij dat verschillende deelnemers tot hun recht komen?

Laat je reactie achter.