Keukenhof

blauwe regen 499x332

Opeens gebeurt het, het lijkt van de ene dag op de andere: kleine blaadjes ontvouwen zich, openen. Onze pergola staat in blad

en de trossen blauwe regen stralen je tegemoet. Ook de sering zit vol geurige bloemen

en de lak van de auto is verkleurd door een fijne laag stuifmeel. Het land staat in groei.

‘Groei’ is het thema van de Dag van de Trainer en groei is eigenlijk het thema van elke training die we geven. Het is de bedoeling dat de deelnemers gegroeid en ontwikkeld onze trainingsruimte verlaten en vol goede moed het geleerde in praktijk brengen.

Zijn ze aan het uitbotten, dan staat er in de praktijk maar al te vaak iemand klaar met een stevige snoeischaar of wellicht zelfs een hakbijl. Nieuwe methodieken, op de training aangeleerd worden niet nagevolgd door collega’s, want zo zijn ze het niet gewend. En verandering, daar ziet niemand naar uit. Of de deelnemer is nog onwennig aan het oefenen. Als hij niet oppast knakt het broze steeltje en gaat hij weer verder op de oude voet.

Daarom is het zo belangrijk dat hij er niet alleen voor staat. Met trainingsmaatje en mentor op de zaak, is de kans van voortijdig omvallen een stuk kleiner. Rest ons als trainer de schone taak onze deelnemers te blijven voeden. Met goede inhoud, liefdevolle confrontaties en afwisselende werkvormen. Zodat duizend bloemen kunnen bloeien..

Maar voordat u zich nu in de Keukenhof waant: hoe is het eigenlijk met onszelf gesteld?

dansers gevloerd 497x271

Wat doen wij als trainer zelf om te floreren? Raken we uitgemergeld door gebrek aan voeding of zorgen we ook dat we zelf kunnen groeien en ons ontwikkelen? Want zeg eerlijk: hoeveel van onze tijd investeren we in onze eigen ontwikkeling en opleiding? En welk percentage van ons inkomen mogen we hieraan spenderen? Niet zelden investeren zelfstandige trainers niet of nauwelijks in zichzelf. Met als resultaat dat ze achter lopen op de ontwikkelingen en mentaal uitgeput raken.

Dus ik zou zeggen: koop een boek of tien, zoek een lekker zitje in de zon en reserveer (tot 1 juli met vroegboekkorting!) een plek bij de Dag van de Trainer. Onze jaarlijkse Pokon om te groeien.

dag-van-de-trainer-2016-1465977975