Verkorte leergang afgesloten

Zij haalden alles uit de kast voor de studenten: Speelse werkvormen, digitale leermiddelen en meer

Je kunt de lesinhoud ook in tekeningen samenvatten

Wekelijks reis ik af naar Groningen, elke keer met veel plezier. Deelnemers doen mee aan de Leergang Activerend Opleiden en aan de verkorte leergang. De laatste is nu afgesloten. Tien docenten hebben hun didactische kennis verscherpt en allerlei nieuwe werkvormen getest.

Op de tekening staan de verschillende soorten ijsbrekers aangegeven, met o.a. kennismaken, activerend openen, eye-openers en energizers.

 

Reacties van de deelnemers:

  • Een erg nuttige en direct toepasbare cursus waarbij je niet alles hoeft te gebruiken/toepassen, maar eruit kan halen wat voor jou bruikbaar is
  • Na aanvankelijke scepsis ben ik zeker tevreden geraakt. Dta moet ook aan mij te merken zijn geweest naarmate ik meer “los” kwam in de lessen.
  • Wat de leergang voor mij zo interessant maakt, is dat ik hiermee concreet iets kan veranderen aan mijn onderwijs: de inzichten in leerprocessen, meervoudige intelligenties, breintips en werkvormen en tools geven me veel mogelijkheden om mijn onderwijs te verbeteren: qua opzet (meer aandacht voor ervaren en reflecteren), qua vorm (niet alleen maar verbaal-linguïstisch) en qua werkvormen (zowel digitale als analoge: actiekaarten).
  • Erg interessant, afwisselend en leerzaam. Hetgeen je leerde en deed tijdens de workshops kun je gelijk toepassen in je eigen lessen.
  • Zeer tevreden. Je hebt mij laten zien dat inhoud en leuk wel degelijk samen kunnen gaan.
  • Leerzame cursus waarbij Titia een veilige omgeving wist te creëren. Goede feedback en leuke groep. Zeker direct van toepassing in de praktijk.
  • Ik was tevreden. Ik heb veel geleerd van de verschillende mogelijkheden van digitale toepassingen in het onderwijs. Het methodische opleiden van docenten en het gebruik van meervoudige intelligenties.

Bewaren