5 sterren voor Training 2.0

Weer een mooie recensie bij managementboek over Training 2.0.

A.E.M. Vendl: Nooit meer een saaie training

‘Titia van der Ploeg is zeer ervaren met het werken in groepen. Haar 6 succesfactoren komen dan ook uit haar eigen praktijk. Dat ze veel voor de groep staat heeft een groot voordeel voor de leesbaarheid van dit boek: Als trainer kun je veel voorbeelden herkennen.
Ik ben het eens met haar stelling: zet je deelnemers hard aan het werk. Veel te vaak nog staan wij te ploeteren als trainer en je groep haakt af. Als je verschillende oefeningen inzet, puzzels, hersenkrakers, competitiespelletjes etc. maakt je deelnemers nog zelfstandig ook!

Heel goed vind ik bijvoorbeeld het hoofdstuk over ‘mensen wegsturen’. ‘ Als ik me erger aan het gedrag zeg ik er wat van’, aldus Titia. En dat zouden meer mensen moeten doen, het zorgt namelijk voor groepsveiligheid. En terecht zegt Titia dat als iemand niet bereid is te investeren in de groep, dan heeft iedereen er baat bij als diegene weggaat. Of blijft maar zich wel committeert.

Natuurlijk sla ik als provocatief psycholoog aan bij emoties prikkelen: je moet de zintuigen proeven in de training. Anders gebeurt er weinig in onze hersentjes. In dit boek vertelt Titia hoe je dit kunt doen.

Wat ik direct ga toepassen? Nooit meer eindigen met met een saai verhaal, maar altijd een uitsmijter. Een beeld, een film of een quote. Heel simpel, maar je moet het maar net bundelen in dit boek.’

Heb jij het boek al in je bezit? Dan kun je ook een gratis bouwplan downloaden om makkelijk je trainingen te ontwerpen, uiteraard IMPACT-proof.

 

Vind je het leuk om een gesigneerd exemplaar van Training 2.0 te ontvangen? Gebruik dan deze link en ik stuur het boek persoonlijk naar je toe. De prijs is hetzelfde als elders (€ 24,95) en ik neem de verzendkosten voor mijn rekening.
Bestellen via bijv. managementboek kan uiteraard ook.