Paperclip Training BV

Bureau 5 voor 9 maakt sinds kort onderdeel uit van Paperclip Training BV. In dit bericht lees je waarom en vind je inspirerende filmpjes over de paperclip, een simpele edoch geweldige uitvinding.

Bij de notaris: Paperclip Training BV is een feit – ook volgens de belastingdienst 🙂

Wat verandert er?

Op 20 maart is de rechtsvorm van Bureau 5 voor 9 veranderd van een eenmanszaak naar een BV. De handelsnaam Bureau 5 voor 9 blijft bestaan, maar het bureau maakt nu onderdeel uit van Paperclip Training BV.

We hebben een ander inschrijvingsnummer gekregen bij de Kamer van Koophandel: 71212469. Ook hebben we een ander BTW-nummer gekregen: NL 8586.25301.B01. Dit komt ook op facturen te staan. Binnenkort krijgen we ook een nieuwe zakelijke rekening bij ASN op naam van Paperclip BV. Bureau 5 voor 9 blijft als handelsnaam bestaan.

Waarom paperclip?

Het is een simpele maar handige uitvinding om papier bij elkaar te houden. Echter, je kunt er nog veel meer mee doen. Een oefening in creatief denken is wat kun je NIET doen met een paperclip? En dan blijkt dat nog best moeilijk te zijn.

Een goede training helpt je vooruit te komen, liefst op een eenvoudige manier.

Paperclip is een internationaal gebruikt woord, en mijn trainingen zijn steeds vaker voor internationale groepen. Bij de overgang naar BV is daarom gekozen Bureau 5 voor 9 niet als naam voor de nieuwe organisatievorm te kiezen.

Twee filmpjes

Misschien wel het beroemdste voorbeeld dat je met een paperclip ver kunt komen: kijk hier hoe een paperclip geruild werd (met wat tussenstappen) voor een huis. Kyle MacDonald vertelt erover in deze TEDtalk.

Het tweede filmpje geeft een aantal lifehacks weer, ofwel handigheidjes die het dagelijks leven vergemakkelijken, met dank aan de paperclip.

En voor wie nog meer wil: er is een facebookpagina genaamd Innovation Academy Paperclip Challenge en onderwijsicoon Sir Ken Robinson spreekt ook over de paperclip in deze animatie op YouTube.