Komkommertijd

en buitenbeentjes

In de zomer staan de kranten vol met komkommernieuws. Ofwel, er gebeurt niets echt belangrijks dat het vermelden waard is. Maar is dat wel zo? Is het niet juist heel goed om ook eens aandacht te hebben voor de kleine zaken. En wat nieuws betreft: positieve berichten?

Met onze focus op alles wat beter kan en moet vergeten we mogelijk te waarderen wat er wel is. Terwijl we massaal genieten van de rust (hopelijk niet allemaal tegelijk op dezelfde plek), kreeg de komkommertijd voor mij extra glans: een huisgenote kwam aanzetten met zogenaamde buitenbeentjes. Komkommers in dit geval ‘waar niets mis mee is’, maar ze zijn wat anders gevormd. In plaats van weggooien kun je er een prima maaltje mee maken.
Tja, en dan denk ik natuurlijk gelijk aan buitenbeentjes in de groep of klas. Ze zijn anders, je moet soms wat extra moeite doen om ze te begrijpen of te helpen, maar zou het niet zo zijn dat zij iets kunnen dat anderen weer niet kunnen? Zoals een hartje maken? Dat zie ik een rechte komkommer nog niet doen.

Fijne zomer!

Met buitenbeentjes kun je mooie dingen tot stand brengen – ook in trainingen

PS Hoe zijn jouw ervaringen met buitenbeentjes? Je reactie is welkom in het commentaarveld hieronder.