Training open inschrijving Intervisietechnieken

Werken en leren wordt steeds vaker gecombineerd. En terecht, want in de praktijk blijkt pas hoe het geleerde in een training vorm krijgt. Het is niet altijd makkelijk om efficiënt en effectief om te gaan met lastige situaties. Dan kan een blik van een professionele buitenstaander soms enorm helpen. Maar ook van elkaar kunnen medewerkers, studenten en anderen veel leren.

Intervisie is een gestructureerde manier om met collega’s te leren van situaties, vragen en problemen in de dagelijkse werkpraktijk. Intervisie, mits goed vormgegeven en begeleid, biedt waardevolle ondersteuning voor medewerkers. Zij worden zich bewust van de effecten van hun handelen, en zullen, de begeleiding van collega’s verbeteren. Daarnaast draagt goede intervisie bij aan hun persoonlijke groei. Door reflectie op eigen handelen, het geven van feedback en ondersteunen van elkaar maken de deelnemers een leerproces door om hun functioneren te versterken.

Training Intervisietechnieken

Intervisie heeft van mij een betere trainer gemaakt, maar het heeft me ook veel zakelijk succes gebracht. Ik zou minimaal honderdduizend euro zijn misgelopen en nooit Trainer van het Jaar zijn geworden als ik niet deel had uitgemaakt van een intervisie- en een mastermindgroep.

Wat ik heb geleerd wil ik graag met je delen, en daarom heb ik deze training ontwikkeld. Zodat jij jouw persoonlijke en zakelijke doelen kunt realiseren.

Programma en inhoud

  • Introductie en kennismaking
  • Wat is intervisie? (definitie, doel, verschil met supervisie en meer)
  • Hoe begeleid je intervisie? (structuur, procesbewaker, valkuilen)
  • De beste intervisiemethoden
  • Praktijk: oefenen met intervisie
  • Afsluiting

Resultaat

 Na afloop van deze bijeenkomst ben je in staat om:

  • Het belang van intervisie na te vertellen en het basisproces te beschrijven
  • Intervisie op een correcte en productieve manier te begeleiden
  • Intervisie volgens diverse methoden uit te voeren.

Het echte resultaat is natuurlijk dat je zult profiteren van de voordelen van intervisie: door de technieken goed toe te passen kun je succesvoller worden op zakelijk gebied, beter worden in je vak en in je relaties met andere mensen. Ben je zelf trainer of docent, dan heb je een aantal krachtige methoden om anderen mee verder te helpen.

Praktisch

De training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen. Er is geen speciale voorbereiding vereist. Wel verwacht ik van je dat je bereid bent eigen casuïstiek in te brengen en bijdraagt aan een open sfeer. Ook verwacht ik dat je discreet omgaat met informatie die we op deze dag met elkaar delen.

De eerstvolgende training is op woensdag 9 maart van 9.30 -17.00 uur. Locatie is het Fletcher hotel de Buunderkamp in Wolfheze (nabij Arnhem).

Schrijf je nu in

Schikt de datum niet of wil je een eigen groep vormen? Neem dan contact met me op via titia@5voor9.com.

Investering

De investering voor deze opleiding is € 595 exclusief BTW voor de hele dag, inclusief studiemateriaal en een dagarrangement met heerlijke lunch. Ook heb je recht op 3 maanden onbeperkte e-mailondersteuning voor als je vragen hebt over het onderwerp.

Ben je een snelle beslisser? Schrijf je dan direct in en ontvang gratis het digitale werkboek ‘Alle 13 goed’ met allerlei praktische handvatten voor zelf- en groepsmanagement, ter waarde van € 49,95.

Wie weet hou je er wel een intervisiegroep aan over?!

Schrijf je nu in

Heb je interesse in de eendaagse in-companytraining intervisietechnieken of in een meerdaagse op het gebied van coaching in het onderwijs? Neem dan contact met me op om te zien of ik jou en je organisatie hiermee kan helpen.