Podcast: Metafoor pakt niet goed uit

Metaforen kunnen heel behulpzaam zijn bij trainingen, bijvoorbeeld een van groeiend gras. Maar wat als de metafoor niet goed uitpakt? Luister de podcast

Gras groeit niet door eraan te trekken. Maar hoe wel? Deze metafoor gebruikte ik laatst aan de start van een training. En toen ging het mis.

Wat doe je als je een mooie metafoor hebt bedacht en een deelnemer ziet deze niet zitten? Weg ermee of toch handhaven? In deze podcast deel ik mijn pijnlijke ervaring en geef ik je tips hoe je het meest uit metaforen haalt als je ze wel gebruikt.

Wat te doen als een metafoor anders uitpakt dan verwacht?

Krijg je een foutmelding bij het geluid? Gebruik dan deze link naar het audiogram van deze opname.

3 reacties

 1. Titia op 16 april 2021 om 18:05

  Beste Gloria, door alle andere werkzaamheden is het opzetten van een podcastkanaal uitgesteld. Je kunt deze wel downloaden op deze pagina, of anders beluisteren via mijn facebookpagina. sorry voor het ongemak, maar ook veel luisterplezier gewenst!

  https://www.facebook.com/bureau5voor9/posts/2922136354670140 2. Gloria op 15 april 2021 om 14:06

  hi Titia waar kan ik de podcast vinden op mijn podcast app? 3. Titia op 18 juni 2020 om 08:44

  Mogelijk werkt het fragment niet op je iphone. klik dan op het audiogram dat eronder staat.