Lia Bijkerk

Lia Bijkerk is bewegings- en onderwijskundige bij Edufit in Gouda. Edufit is een onderwijskundig advies- en trainingsbureau met als missie: inspireren, stimuleren en ondersteunen van particulieren, professionals en organisaties op het gebied van Educatie, Bewegen en Gezondheid.

Lia doet onderzoek, adviseert en coacht, ontwikkelt onderwijs en verzorgt de uitvoering van trainingen en workshops. Ze heeft ruim dertig jaar ervaring in het maken en toepassen van activerende werkvormen. Met Wilma van der Heide heeft ze de boeken: ‘Het gaat steeds beter! Activerende werkvormen voor de opleidingspraktijk’ en ‘Activerend Opleiden’ geschreven. Samen met Titia van der Ploeg heeft zij Actiekaarten ontwikkeld.

Haar favoriete uitspraak: ‘Je kunt het gras niet laten groeien door eraan te trekken’. Het leren kun je wel faciliteren door bij het ontwikkelen van het programma rekening te houden met de voorkeuren, talenten, kwaliteiten en motivatie van de deelnemer.

In opdracht van Bureau 5 voor 9 heeft Lia Bijkerk het dagvoorzitterschap op zich genomen bij een symposium van Frion en diverse workshops bij verschillende organisaties verzorgd. Verder werken Lia en Titia intensief samen als het gaat om Activerend opleiden en hebben zij gezamenlijk een groot aantal workshops ontwikkeld. Zie aanbod workshops.

Lia heeft bovendien de CPION gecertificeerde post-hbo opleiding ‘Leergang Activerend Opleiden’ ontwikkeld. Deze opleiding richt zich op het verkrijgen van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid in het beroepsonderwijs.

Een overzicht van Lia’s boeken vind je op Managementboek.

Meer informatie over Edufit: www.edufit.nl