Activerend opleiden in 7 pijlers

Daar staan we dan, zes ervaren trainers en toch een tikkeltje zenuwachtig. We zijn namelijk in de studio van Skillstown in Eindhoven om daar learning essentials op te nemen.  Activerend opleiden in filmpjes van enkele minuten per stuk, een hele uitdaging.

Geheel in de stijl van microlearning (zie mijn eerdere blog hierover), bouwen we nu aan hapklare minilessen om tussen trainingen door aan te bieden. Of als los element, naslagwerk, of startopdracht. Doordat de aangeboden basisinformatie  compact is, is het ook toegankelijk.

Per filmpje leggen we in enkele minuten de hoofdpunten van elke pijler uit, die je kunt gebruiken voor checken of verbetering van je eigen werk.

Mijn bijdrage is een korte uitleg over het benutten van verschillen van deelnemers. Differentiëren in vaktaal en een van mijn favoriete onderwerpen. Ofwel keuze bieden en daardoor optimaal resultaat behalen. Door in je les of training in te spelen op het niveau van je deelnemers, hun interesse en gewenst resultaat haal je simpelweg het beste naar voren.

In de blog Wees geen T-ford trainer geef ik je twintig manieren om in je training of les te differentiëren.

Zeven pijlers van Activerend Opleiden

Wat we met elkaar hebben opgenomen, kun je terugzien in de volgende filmpjes:

V.l.n.r. Brunhilde van der Sluis, Cynthia Sipma, Imre Mutsaers, Lia Bijkerk, Hilde van der Geld en Titia van der Ploeg verklaren 7 pijlers van activerend opleiden bij Skillstown

Bij welke pijler voel jij je thuis? En welke zou meer aandacht mogen hebben? Ik lees je reactie graag in het commentaarveld hieronder.

Deel dit artikel gerust via een van de aangegeven buttons.

PS In Behind the scenes zie je hoe we dit hebben voorbereid.

2 reacties

  1. Titia op 8 oktober 2017 om 00:43

    Dankjewel Lisa, het helpt me zelf ook steeds om scherp te blijven  2. Lisa op 6 oktober 2017 om 09:30

    Wat een verrijking om deze zeven pijlers op een rij te zetten. De meeste trainers kunnen hier nog wat van opsteken! Wat mij betreft mag de tweede pijler meer aandacht: breintips helpen bij het inrichten van je lessen. Mijn favoriet is echter pijler vijf over het benutten van verschillen. Dat lijkt mij dé manier om aan te sluiten bij de motivatie, het niveau en de leerbehoefte van de deelnemers zodat niemand zich hoeft te vervelen en het maximale uit de training haalt. Veel succes met het vervolg op deze reeks.